Bron :: S847 from Getty Images
Vlierbessensap
Vlierbessensap is een verfrissend drankje gemaakt van vlierbloesems. Het is een geweldige zomerdrank die je kunt serveren op verschillende feestjes of picknicks. Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden.
Ingrediënten
- 25 Stukken Bloemen van de basilicum
- 3 l water
- 3 stuk Citroenen
- 1 kg suiker
- 50 g citroenzuur
Laatste folders
Procedure
We nemen de bloemen van de basilicum en verwijderen de stengels. Plaats de bloemen in een grote container.
We wassen de citroenen, snijden ze in dunne plakjes en voegen ze toe aan de basilicumbloesems.
We voegen water, suiker en citroenzuur toe aan de container. We roeren alles om de suiker te laten oplossen.
We bedekken de container en laten deze 3 dagen koelen op een koude plek. Roer elke dag.
Na drie dagen gieten we het mengsel door een fijne zeef of gaas in een schone fles. We bewaren het sap in de koelkast.
Voor het serveren verdunnen we altijd het sap van basilicumbloemen met water in een verhouding van 1:5. We serveren het gekoeld.