Bron :: MJPS from Getty Images
Volledig gemalen roggebloempizzadeeg
Dit recept biedt een gezond en voedzaam alternatief voor traditioneel pizzadeeg. Het gebruik van volledig gemalen roggebloem maakt de pizza niet alleen smakelijker, maar voegt ook veel vezels en voedingsstoffen toe.
Ingrediënten
- 500 g Volkoren roggebloem
- 2 Pakket Droge gist
- 1 tk Druivensuiker
- 2 colher de sopa olijfolie
- 1 tk Zout
- 300 ml Warm water
Laatste folders
Procedure
Meng de droge ingrediënten: het meel, de gist en de suiker in een grote kom.
We voegen olijfolie toe en voegen geleidelijk het warme water toe terwijl we constant roeren.
Kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Bedek vervolgens de bovenkant van de kom en laat het deeg bij kamertemperatuur rijzen gedurende 1 uur.
Nadat het deeg is gerezen, kneed het en vorm er twee gelijke grote ballen van.
Rol de knoedels uit tot de gewenste grootte, doe ze in een voorverwarmde oven en bak ze gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Nadat het pizzadeeg klaar is, leggen we onze favoriete pizzatoppings erop en bakken we het nog 10-15 minuten tot de kaas smelt en de rand knapperig wordt.