Bron :: Stefano Carocci from Getty Images
Vruchtentiramisu
Fruittiramisu is een van mijn favoriete desserts. Net als traditionele tiramisu is deze zacht en romig.
Ingrediënten
- 500 g mascarpone
- 4 stuk Eieren
- 100 g bloemsuiker
- 2 pakketten E-mail
- 500 g Zacht fruit
- Citroensap
- 50 ml Likeur
Laatste folders
Procedure
Verdeel eerst de eieren in eiwitten en dooiers. Klop de eidooiers met de poedersuiker.
Voeg de mascarpone toe en klop het mengsel tot een gladde massa.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Doop de koekjes in de likeur gemengd met citroensap. Pas op dat de koekjes niet te zacht worden, ze moeten vrij kort geweekt worden.
Leg een laag geweekte koekjes op de bodem van de vorm, gevolgd door een laag room.
Ga door met lagen maken. De bovenste laag is de room, waarop we het fruit leggen.
Laat de tiramisu een paar uur (bij voorkeur een nacht) rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.