Walnoot-honingkoekjes
Kent u dat, wanneer u op elk moment van de dag zin heeft in iets lekkers. Probeer deze zachte koekjes.
Ingrediënten
- 1 stukjes Appel
- 200 ml water
- 6 lepels Honing
- 1 lepel Kaneel
- 1 lepel Thee Soda Bicarbonaten
- 1⁄2 lepels Vanille-extract
- 200 ml Olijfolie
- 500 g Gladde speltmeel
- 100 g Van walnoten of wat we thuis vinden
Laatste folders
Procedure
Bak de fijngehakte appel in een verwarmde pan gedurende 2-3 minuten, tot ze beginnen te verzachten. Giet er water over en kook ongeveer 10 minuten, of tot het water is verdampt.
Ondertussen mixen we de noten tot ze fijngehakt lijken.
Verplaats de appel naar de kom en meng honing, kaneel, bakpoeder, vanille en olie erdoor. Meng alles goed en voeg dan geleidelijk de bloem toe. Het is het beste om het deeg met je handen te kneden. Het deeg zal zacht, vet en niet plakkerig zijn.
We bedekken de mand met folie en zetten hem 1 uur in de koelkast.
Na het rusten verdelen we het deeg in twee delen. We rollen het uit tussen 2 stukken bakpapier. We rollen het uit tot een dikte van ongeveer ½ cm. Met een glas snijden we koekjes uit het deeg en verplaatsen we ze naar een bakplaat bekleed met bakpapier.
U kunt de koekjes bestrooien met gehakte noten of gehakte pure chocolade.
We bakken op 200 ˚C, ongeveer 8-10 minuten of tot ze gaar zijn.