Bron :: Freepik
Warme Gezonde Freekeh Salade
Dit vegetarische gerecht biedt de perfecte balans tussen smaak en voeding. Het is zeker je tijd waard!
Ingrediënten
- 1 Kop Freekeh, ongekookt
- 2 kopjes Van water
- 1 Kop Kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 Komkommer, in blokjes gesneden
- 1⁄2 Kop Ontpitte Kalamata olijven
- 1⁄2 Kop Feta, verkruimeld
- 1⁄4 Kop Verse munt, fijngehakt
- 1⁄4 Kop Verse peterselie, fijngehakt
- Het sap van een citroen
- 3 tbls Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Breng de 2 kopjes water in een middelgrote pan aan de kook. Ik heb gemerkt dat de sleutel tot een goed gekookte freekeh is om ervoor te zorgen dat het volledig ondergedompeld is in het water.
Voeg de freekeh toe aan het kokende water en laat het ongeveer 25-30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Het moet een stevige maar kauwbare textuur krijgen. Als het klaar is, giet je de freekeh af en laat je het afkoelen.
Terwijl de freekeh afkoelt, kunnen we onze groenten voorbereiden. Zorg ervoor dat je de cherrytomaatjes, komkommer, olijven, verse munt en peterselie wast voordat je begint met hakken.
Combineer de afgekoelde freekeh, gehalveerde cherrytomaatjes, komkommer in blokjes, Kalamata olijven en Feta in een grote slakom. Voeg de fijngehakte munt en peterselie toe. Onthoud, hoe fijner de kruiden zijn gehakt, hoe gelijkmatiger hun smaak zal worden verdeeld over de salade. Het draait allemaal om balans!
Dresseer de salade vlak voor het serveren met het versgeperste citroensap en de olijfolie. Dit voegt een frisse en pittige smaak toe die de aardse smaken van de freekeh echt aanvult. Breng op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur. Proef altijd en pas de kruiden aan, want dit is de sleutel tot de perfecte Freekeh Salade.
Gooi de salade nog een keer om zodat alles goed gemengd is en bedekt met de dressing. Serveer direct en geniet!