ADVERTENTIE
Bron :: blende40 for Adobe Stock
Wildbouillon
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1 Kilo Wildbot
- 500 Gram Wildvlees
- 500 Gram Groenten (wortels, selderij, uien, prei)
- 1 Stuk Teentje knoflook
- 2 Stuk Laurierbladeren
- 5 Stuk Jeneverbessen
- 2 l water
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
240 min.
1. Stap
Doe voor de hertenbouillon eerst de botten en het vlees in een grote pan en bedek met water. Breng aan de kook.
2. Stap
Terwijl het water aan de kook raakt, maak je de groenten schoon en snijd je ze klein. Voeg het samen met de knoflook en de kruiden (laurierblaadjes en jeneverbessen) toe aan de pot.
3. Stap
Alles goed roeren en de pan half afdekken. Laat het minstens 4 uur sudderen op laag vuur.
4. Stap
Zeef de bouillon door een fijne zeef na het koken.
5. Stap
Proef de bouillon en laat naar smaak verder inkoken voor een nog sterkere smaak. Gebruik verder voor eventuele gerechten of sauzen.