Witte chocolade cheesecake
Cheesecake zonder inspanning en bakken
Ingrediënten
Lichaam
- 250 g boterkoekjes
- 125 g boter
- 2 el melk
Crème
- 350 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 150 g Roomkaas
- 70 g bloemsuiker
- 200 g witte chocolade
Ganache
- 150 g witte chocolade
- 75 ml slagroom
Laatste folders
Procedure
We smelten de boter, voegen de gemalen boterkoekjes en de melk toe. We krijgen een compacte massa die we gelijkmatig in een vorm met een diameter van 22 cm persen en in de koelkast zetten terwijl we de crème bereiden.
We smelten de chocolade boven de stoom en laten deze een beetje afkoelen.
Ondertussen mengen we de mascarpone met de roomkaas en poedersuiker. We voegen wat afgekoelde chocolade toe en mengen het opnieuw goed.
Klop goed in een andere kom de room. (U kunt 1 stabilisator toevoegen). Meng het vervolgens voorzichtig door het eerste mengsel. Breng de afgewerkte crème gelijkmatig aan op de taartbodem en zet hem terug in de koelkast terwijl je de ganache klaarmaakt.
We warmen de room op een matig vuur op de kookplaat en laten de chocolade erin smelten terwijl we constant roeren. Giet het over de cheesecake en laat het 's nachts het beste in de koelkast opstijven.