ADVERTENTIE
Wortelblokjes
Wortelblokjes
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 150 g Gladde speltbloem
- 1⁄2 pakjes bakpoeder
- 250 g fijngeraspte wortelen
- een paar druppels vanille-aroma
- 80 g Grof gehakte noten
- 60 g boter
- knijpen gemalen gember
- 1⁄3 Artikel Gemalen kaneel
- 2 ei
- 1 el Gedroogde rozijnen geweekt in thee
- 200 ml zure room
- 50 g roomkaas
- 1 el bloemsuiker
- 1⁄2 pakket vanillesuiker
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
25 min.
1. Stap
We zetten het droge materiaal in een kom en roeren het met een lepel (meel, bakpoeder, gember en kaneel)
2. Stap
We voegen gesmolten boter en eieren toe. Vervolgens mengen we geraspte wortel, gehakte noten, rozijnen en een paar druppels vanille-aroma erdoor.
3. Stap
We beleggen een plaat van 20x20 met papier, brengen het deeg gelijkmatig aan en bakken het ongeveer 30 minuten op 180 C. Na het bakken laten we het volledig afkoelen en brengen we de crème laag aan.
4. Stap
We mengen zure room met roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker. We laten het een paar uur in de koelkast stollen. We kunnen het versieren met gehakte noten of fruit.