ADVERTENTIE
Worteltaart met kwarkroom

Worteltaart met kwarkroom

Wortel-sinaasappel dessert met kwarkroom

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Tekst: RONDE vorm 15 cm

  • 75 g Fijn geraspte wortel Toegevoegd aan
  • 80 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 90 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • Volkoren speltmeel Toegevoegd aan
  • 112 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 80 ml Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 1 el Sinaasappelschil Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan

ROOMKAAS

  • 125 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 100 g Ricotta Toegevoegd aan
  • gewoon meel Toegevoegd aan
  • 2 PL bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 50 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 25 ml Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • Een beetje Van sinaasappelschil Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan

CHOCOLADELAAG

  • 150 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 50 ml Slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

EERST: We kloppen eerst boter en suiker en dan met een ei.

2. Stap

Vervolgens voegen we de droge ingrediënten toe en mengen we tenslotte de wortel en het sinaasappelsap erdoor met een spatel.

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

Er ontstaat een dik deeg dat we in 2 gelijke delen verdelen (ik kwam uit op een totaal van 520g, dus 260g elk).

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

1 helft van het deeg doen we in de ingevette vorm, gladstrijken met een lepel, de andere helft met een lepel aanbrengen op bakpapier zodat we de vorm erop tekenen, om een even groot stuk te creëren dat bovenop de crème gaat (liever iets groter dan kleiner). Beide taartbodems bakken we. 180°C/ongeveer 15 min

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
5. Stap

ROOMKAASROOM: Meng alles samen, giet de afgewerkte room op de voorgebakken korst in de vorm. Draai de tweede gebakken korst op de room en trek het bakpapier eraf. Zet in de oven. 140°C/60 min. Na het bakken laten we de taart nog een uur in de uitgeschakelde gesloten oven staan en dan laten we hem afkoelen met de oven een beetje open. Giet de chocoladelaag over de afgekoelde taart en zet deze een paar uur in de koelkast. Het beste overnacht. De taart moet idealiter in een blik in de koelkast worden bewaard, zodat hij zacht blijft.

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

CHOCOLAAGLAAG: Giet de hete room over de chocolade, laat het smelten. Giet de afgewerkte laag over de taart en laat het een nachtje in de koelkast staan.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten