Bron :: Pixabay: fancycrave1
Zelfgemaakt brood zonder zuurdesem
Dit recept is geweldig voor degenen die hun eigen zelfgemaakte brood willen bereiden, maar geen beschikbare zuurdesem hebben. Hoewel zuurdesem de traditionele manier is om brood te bereiden, zult u met dit recept ontdekken dat het mogelijk is om even lekker en prachtig rijzend brood te maken zonder het.
Ingrediënten
- 500 g Meel
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel suiker
- 1 Verpakking gedroogde gist
- 300 ml water
Laatste folders
Procedure
Meng in een kom de bloem, zout, suiker en gedroogde gist.
Voeg geleidelijk water toe en roer tot het deeg volledig is gecombineerd en glad is.
Bedek het deeg en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats, of totdat het zijn volume heeft verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm en bak gedurende 35-40 minuten, of tot het brood goudbruin is en hard aanvoelt.
Laat het brood afkoelen voordat je het snijdt.