ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Zelfgemaakte appelzakken met bladerdeeg

Wie houdt er niet van, knapperige appelzakjes met een krokant laagje bladerdeeg? Deze zelfgemaakte appelzakken zijn een absoluut hoogtepunt en een van mijn persoonlijke favorieten. Ze zijn makkelijker te maken dan je denkt en elke keer weer een echte traktatie. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

ADVERTENTIE
TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Het recept staat in dit artikel

TOP desserts - een combinatie waar niemand aan kan weerstaan. Dit zijn de populairste desserten!

Ingrediënten

porties
8
  • 1 Pakket bladerdeeg Toegevoegd aan
  • 4 zure Appels (bijvoorbeeld Boskop of Granny Smith) Toegevoegd aan
  • 40 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 TL Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 dooier Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon water Toegevoegd aan
  • Poedersuiker voor het bestuiven Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om het recept voor appelzakjes met bladerdeeg te maken, schil en klokhuis je eerst de appels en snijd je ze in kleine blokjes. Als je wilt, kun je ervan snoepen, want de appelblokjes moeten niet te groot zijn.

2. Stap

Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel in een steelpan en laat ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur sudderen tot de appels lekker zacht en gaar zijn. Roer af en toe zodat er niets aanbrandt.

3. Stap

Terwijl de appels sudderen, rol je het bladerdeeg uit en snijd je het in ongeveer gelijke vierkantjes. Je moet niet te veel letten op perfectie: hoe rustieker, hoe beter. Ik denk dat dat de charme van zelfgemaakte appelzakken is.

4. Stap

Als de appels klaar zijn, verdeel ze dan gelijkmatig over de bladerdeegvierkantjes, maar laat de randen vrij. Zorg er ook voor dat de vulling niet te hoog is, anders barsten de zakjes later tijdens het bakken open!

5. Stap

Vouw de zakken dan samen en druk de randen goed aan. Een vork kan hier heel handig zijn om ze te sluiten en tegelijkertijd een mooi patroon te maken.

6. Stap

Klop de eierdooier los met het water en bestrijk de appelzakken ermee. Hierdoor krijgen ze een mooie gouden kleur als ze gebakken worden.

7. Stap

Bak nu de appelzakken op 200 graden (boven/onderwarmte) in ongeveer 20 minuten goudbruin.

8. Stap

Bestuif de appelzakjes met poedersuiker en serveer ze als ze nog warm zijn. Heerlijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten