ADVERTENTIE
Bron :: Fudio from Getty Images
Zelfgemaakte Baguettes
Recept voor zelfgemaakte baguettes in traditionele Franse stijl. Deze baguettes zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Ze zijn ideaal voor ontbijt of lunch.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
- 500 g gewoon meel
- 10 g Zout
- 20 g suiker
- 7 g Droge gist
- 350 ml water
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
180 min.
1. Stap
Meng in een kom de bloem, zout, suiker en droge gist.
2. Stap
Voeg langzaam water toe en meng.
3. Stap
Kneed het deeg vaak op het bord en laat het 2 uur rijzen, bedekt.
4. Stap
Verdeel het deeg na het rijzen en rol er stokbroden van, die we overbrengen naar een ingevette bakplaat.
5. Stap
Laat de baguettes nog 30 minuten rijzen en plaats ze dan in een voorverwarmde oven op 220°C.
6. Stap
We bakken baguettes 25 minuten.