Bron :: LucaLorenzelli from Getty Images
Zelfgemaakte Brioche
Een eenvoudig en heerlijk recept om zachte en smakelijke zelfgemaakte brioche te bereiden, ideaal voor een zoet en voedzaam ontbijt.
Ingrediënten
Deeg
- 500 g Meel
- 250 ml melk
- 100 g suiker
- 100 g boter
- 20 g Biergist
- 1 knijpen Uitverkoop
- 2 eenheid Eieren
Om te schilderen
- 1 eenheid ei
- 2 lepels melk
Laatste folders
Procedure
Doe het meel in een grote kom, maak een gat in het midden en verkruimel de gist erin. Voeg de suiker en warme melk toe en kneed het deeg.
Zodra de gist is opgelost, voeg je de twee eieren, de gesmolten boter en een snufje zout toe.
Goed kneden tot je een zacht en elastisch deeg krijgt. Bedek de kom met een schone doek en laat het op een warme plek rijzen voor ongeveer 1-2 uur, of totdat het deeg in volume is verdubbeld.
Nadat het deeg is gerezen, kneed je het een paar minuten op een bebloemd oppervlak, maak dan de broodjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Laat de broodjes nog 20 minuten op de bakplaat rijzen. Ondertussen, in een kleine kom, klop een ei met twee eetlepels melk, dan bestrijk de broodjes met dit mengsel.
Bak in een reeds verwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten, of totdat de broodjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze opdient.