ADVERTENTIE

Bron :: LucaLorenzelli from Getty Images

Zelfgemaakte Brioche

Een eenvoudig en heerlijk recept om zachte en smakelijke zelfgemaakte brioche te bereiden, ideaal voor een zoet en voedzaam ontbijt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Deeg

  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 250 ml melk Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 20 g Biergist Toegevoegd aan
  • 1 knijpen Uitverkoop Toegevoegd aan
  • 2 eenheid Eieren Toegevoegd aan

Om te schilderen

  • 1 eenheid ei Toegevoegd aan
  • 2 lepels melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Doe het meel in een grote kom, maak een gat in het midden en verkruimel de gist erin. Voeg de suiker en warme melk toe en kneed het deeg.

2. Stap

Zodra de gist is opgelost, voeg je de twee eieren, de gesmolten boter en een snufje zout toe.

3. Stap

Goed kneden tot je een zacht en elastisch deeg krijgt. Bedek de kom met een schone doek en laat het op een warme plek rijzen voor ongeveer 1-2 uur, of totdat het deeg in volume is verdubbeld.

4. Stap

Nadat het deeg is gerezen, kneed je het een paar minuten op een bebloemd oppervlak, maak dan de broodjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.

5. Stap

Laat de broodjes nog 20 minuten op de bakplaat rijzen. Ondertussen, in een kleine kom, klop een ei met twee eetlepels melk, dan bestrijk de broodjes met dit mengsel.

6. Stap

Bak in een reeds verwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten, of totdat de broodjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze opdient.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten