:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/kaqNvPvrjEz7WEuLU-eZ/c50d4668b4a02a24a809670e2a3a84.jpeg)
Bron :: Pixabay: Schäferle
Zelfgemaakte farfalle pasta
Maak zelfgemaakte farfalle pasta met dit eenvoudige recept.
Ingrediënten
- 250 g gewoon meel
- 3 stukjes ei
- 1 el olijfolie
- 1 el lauw water
- zout
Laatste folders
Procedure
In een kom mengen we meel met eieren, olie, zout en lauw water.
We bereiden een glad en stevig deeg, dat we even laten rusten.
We rollen het vaak dun uit.
We bestrooien het zachtjes met bloem en snijden het in reepjes van 4 cm, die we vervolgens verder snijden in stukjes van 3 cm. We krijgen een stuk deeg in de vorm van een rechthoek van 4x3 cm.
We maken een farfalle vorm uit rechthoeken. We houden het midden van het deeg vast met onze wijsvinger, en trekken de randen van het deeg met onze duim en middelvinger naar het midden richting de wijsvinger.
Druk zachtjes in het midden van de afgewerkte strik om de vorm te behouden.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Zelfgemaakte farfalle pasta
Maak zelfgemaakte farfalle pasta met dit eenvoudige recept.
In een kom mengen we meel met eieren, olie, zout en lauw water.
We bereiden een glad en stevig deeg, dat we even laten rusten.
We rollen het vaak dun uit.
We bestrooien het zachtjes met bloem en snijden het in reepjes van 4 cm, die we vervolgens verder snijden in stukjes van 3 cm. We krijgen een stuk deeg in de vorm van een rechthoek van 4x3 cm.
We maken een farfalle vorm uit rechthoeken. We houden het midden van het deeg vast met onze wijsvinger, en trekken de randen van het deeg met onze duim en middelvinger naar het midden richting de wijsvinger.
Druk zachtjes in het midden van de afgewerkte strik om de vorm te behouden.
Hoe heb je dit recept gemaakt?