ADVERTENTIE
Bron :: Pixabay: Schäferle
Zelfgemaakte farfalle pasta
Maak zelfgemaakte farfalle pasta met dit eenvoudige recept.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 250 g gewoon meel
- 3 stukjes ei
- 1 el olijfolie
- 1 el lauw water
- zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
In een kom mengen we meel met eieren, olie, zout en lauw water.
2. Stap
We bereiden een glad en stevig deeg, dat we even laten rusten.
3. Stap
We rollen het vaak dun uit.
4. Stap
We bestrooien het zachtjes met bloem en snijden het in reepjes van 4 cm, die we vervolgens verder snijden in stukjes van 3 cm. We krijgen een stuk deeg in de vorm van een rechthoek van 4x3 cm.
5. Stap
We maken een farfalle vorm uit rechthoeken. We houden het midden van het deeg vast met onze wijsvinger, en trekken de randen van het deeg met onze duim en middelvinger naar het midden richting de wijsvinger.
6. Stap
Druk zachtjes in het midden van de afgewerkte strik om de vorm te behouden.