Bron :: Pixabay: monicore
Zelfgemaakte kaneelbroodjes gistdeeg
Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en het is elke keer weer een schot in de roos. De kaneelbroodjes zijn licht krokant van buiten, heerlijk zacht van binnen en het weelderige laagje zoete glazuur rondt het geheel perfect af. Ze zijn de perfecte begeleider van een heet kopje koffie 's ochtends of een zoete verrassing voor bij de thee 's middags.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 520 g Meel
- 50 g suiker
- 1 Theelepel zout
- 2 Pakket gedroogde gist
- 240 ml Warm water
- 60 ml plantaardige olie
- 2 Eieren
- 60 g gesmolten boter
Voor de vulling:
- 200 g bruine suiker
- 2 Tablespoon Kaneel
- 80 g gesmolten boter
Voor het glazuur:
- 200 g bloemsuiker
- 2 Tablespoon melk
Laatste folders
Procedure
Begin voor het kaneelbroodjesrecept met het voorbereiden van het deeg. Meng de bloem, suiker, zout en droge gist in een grote kom. Voeg het warme water, de plantaardige olie en de eieren toe en kneed alles goed door elkaar. Ik raad aan om een krachtige mixer met deeghaak te gebruiken om het werk makkelijker te maken.
Wanneer het deeg goed gekneed is, plaats het dan op een warme plaats en laat het ongeveer 1,5 uur rijzen. Het deeg moet opzwellen tot ongeveer twee keer het volume.
Terwijl het deeg rijst, kun je de vulling voorbereiden. Meng de bruine suiker en kaneel in een kom en zet apart.
Als het deeg gerezen is, kneed je het nogmaals kort op een licht met bloem bestoven oppervlak. Rol het vervolgens uit tot een rechthoek van ongeveer 40cm x 30cm en bestrijk het oppervlak gelijkmatig met de gesmolten boter. Strooi nu het kaneel- en suikermengsel royaal over het deeg.
Rol nu het deeg op vanaf de lange kant en snijd het in plakken van ongeveer 5 cm dik. Om ervoor te zorgen dat de broodjes gelijkmatig bakken, moet je proberen ze zo gelijkmatig mogelijk te snijden.
Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de kaneelbroodjes ongeveer 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Meng ondertussen de poedersuiker en melk voor het glazuur en giet dit over de nog warme kaneelbroodjes. Roer het glazuur net voordat je het op de broodjes aanbrengt, zodat het niet uitdroogt en mooi vloeibaar blijft.