Bron :: Pixabay: LUM3N
Zelfgemaakte Pompoenkoekjes uit blik
Deze pompoenkoekjes zijn perfect als ontbijt, brunch of naast een kom soep. De zoete en hartige combinatie is echt onweerstaanbaar en ik raad ze al mijn mede-pompoenliefhebbers aan.
Ingrediënten
- 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden
- 1⁄4 Kop kristalsuiker
- 1 eetlepel Bakpoeder
- 1⁄2 theelepel zout
- 1⁄2 theelepel Gemalen kaneel
- 1⁄2 Kop Ongezouten boter, gekoeld en in blokjes gesneden
- 3⁄4 Kop Ingeblikte pompoenpuree
- 3⁄4 Kop melk
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 425°F (220°C) - de hoge temperatuur is de sleutel tot die mooie rijzing en gouden kleur. Zorg ervoor dat je rooster in het midden staat om te voorkomen dat de koekjes aan de bovenkant of onderkant niet gaar genoeg zijn of verbranden.
Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Dit droge mengsel geeft de koekjes hun subtiel zoete, kruidige smaak.
Voeg je gekoelde, in blokjes gesneden boter toe. Mijn persoonlijke advies is om de boter met je vingers door de droge ingrediënten te mengen tot het grove kruimels zijn. Koude boter is essentieel voor luchtige koekjes, omdat het stoom afgeeft tijdens het bakken, waardoor er luchtzakjes ontstaan, wat resulteert in een luchtige textuur.
Roer de pompoenpuree en melk erdoor tot het deeg samenkomt. Pas op dat je niet te veel mengt, want dan kunnen je koekjes taai worden.
Zodra je deeg gemengd is, draai je het uit op een met bloem bestoven oppervlak en kneed je het voorzichtig een paar keer. Maak niet te veel werk van het deeg - het is niet erg als het een beetje plakkerig is!
Klop het deeg in een rechthoek van ongeveer 2,5 cm dik; dit geeft je de perfecte dikte voor grote, zachte koekjes.
Snijd met een ronde koekjessnijder je koekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier, zorg ervoor dat ze ongeveer 5 cm uit elkaar liggen.
Bak ze ongeveer 15 minuten of tot ze licht goudbruin zijn. De geur van verse, bakkende pompoenkoekjes is goddelijk!
Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Ze smaken heerlijk met een laagje boter, een toefje roomkaas of zelfs zo.