ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: LUM3N

Zelfgemaakte Pompoenkoekjes uit blik

Deze pompoenkoekjes zijn perfect als ontbijt, brunch of naast een kom soep. De zoete en hartige combinatie is echt onweerstaanbaar en ik raad ze al mijn mede-pompoenliefhebbers aan.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 14 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter, gekoeld en in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 34 Kop Ingeblikte pompoenpuree Toegevoegd aan
  • 34 Kop melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 425°F (220°C) - de hoge temperatuur is de sleutel tot die mooie rijzing en gouden kleur. Zorg ervoor dat je rooster in het midden staat om te voorkomen dat de koekjes aan de bovenkant of onderkant niet gaar genoeg zijn of verbranden.

2. Stap

Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Dit droge mengsel geeft de koekjes hun subtiel zoete, kruidige smaak.

3. Stap

Voeg je gekoelde, in blokjes gesneden boter toe. Mijn persoonlijke advies is om de boter met je vingers door de droge ingrediënten te mengen tot het grove kruimels zijn. Koude boter is essentieel voor luchtige koekjes, omdat het stoom afgeeft tijdens het bakken, waardoor er luchtzakjes ontstaan, wat resulteert in een luchtige textuur.

4. Stap

Roer de pompoenpuree en melk erdoor tot het deeg samenkomt. Pas op dat je niet te veel mengt, want dan kunnen je koekjes taai worden.

5. Stap

Zodra je deeg gemengd is, draai je het uit op een met bloem bestoven oppervlak en kneed je het voorzichtig een paar keer. Maak niet te veel werk van het deeg - het is niet erg als het een beetje plakkerig is!

6. Stap

Klop het deeg in een rechthoek van ongeveer 2,5 cm dik; dit geeft je de perfecte dikte voor grote, zachte koekjes.

7. Stap

Snijd met een ronde koekjessnijder je koekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier, zorg ervoor dat ze ongeveer 5 cm uit elkaar liggen.

8. Stap

Bak ze ongeveer 15 minuten of tot ze licht goudbruin zijn. De geur van verse, bakkende pompoenkoekjes is goddelijk!

9. Stap

Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen op een rooster voordat je ze serveert. Ze smaken heerlijk met een laagje boter, een toefje roomkaas of zelfs zo.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten