Bron :: Pixabay : tommy4gsus
Zelfgemaakte savooiekool roulades
Dit traditionele recept voor roulade van savooiekool is een van mijn favoriete gerechten die ik keer op keer maak. De combinatie van de knapperige savooiekool en de smaakvolle gehaktvulling, verpakt in een rijke saus, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept vraagt wat tijd en geduld, maar het resultaat is het zeker waard!
Ingrediënten
- 1 groot Savooiekool
- 500 g Gemengd gehakt
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 g spek
- 200 ml Vleesbouillon
- 2 lepel tomatenpuree
- 1 lepel Mosterd
- Zout en peper naar smaak
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 2 lepel olie
Laatste folders
Procedure
Om savooiekool roulades te maken, begin je met het voorbereiden van de savooiekool. Verwijder de buitenste bladeren en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Persoonlijk neem ik altijd een paar extra bladeren voor het geval er een paar scheuren. Laat ze vervolgens uitlekken op een schone keukendoek.
Om de vulling te maken, snipper je de ui en knoflook en bak je ze met het spek in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak tot het kruimelig en bruin is. Ik raad aan het vuur niet te hoog te zetten zodat het gehakt niet uitdroogt.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg dan het ei, het paneermeel, de mosterd en de kruiden toe en meng goed.
Nu kun je de roulades vormen. Leg een savooiekoolblad op een werkvlak, leg een deel van de vleesvulling in het midden en rol het blad erover op. Doe hetzelfde met alle bladeren.
Bak de roulades in een grote pan met een beetje olie tot ze rondom bruin zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Giet de vleesbouillon erbij en laat alles ongeveer een uur op laag vuur sudderen.
Serveer de savooiekool roulades warm, besprenkeld met wat van de heerlijke saus uit de pan.