ADVERTENTIE

Bron :: Langan from Canva

Zelfgemaakte tomatenpuree

Een uitzonderlijk smakelijke en gezonde huisgemaakte tomatenpuree die geschikt is voor verschillende gerechten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 5 kg Tomaten Toegevoegd aan
  • 100 g zout Toegevoegd aan
  • 50 ml olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

We wassen de tomaten en snijden ze in stukjes.

2. Stap

Kook de tomaten in de pot totdat ze sap beginnen af te geven.

3. Stap

We voegen zout en olie toe en koken tot de massa is gehalveerd.

4. Stap

We zeven de soep door een fijne zeef en drukken op de tomatenresten om zoveel mogelijk sap te krijgen.

5. Stap

We brengen de jam opnieuw aan de kook en gieten de nog hete jam in glazen potten, die we vastdraaien en ondersteboven draaien.

6. Stap

We laten de glazen afkoelen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten