ADVERTENTIE
Bron :: Langan from Canva
Zelfgemaakte tomatenpuree
Een uitzonderlijk smakelijke en gezonde huisgemaakte tomatenpuree die geschikt is voor verschillende gerechten.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
10
- 5 kg Tomaten
- 100 g zout
- 50 ml olie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
180 min.
1. Stap
We wassen de tomaten en snijden ze in stukjes.
2. Stap
Kook de tomaten in de pot totdat ze sap beginnen af te geven.
3. Stap
We voegen zout en olie toe en koken tot de massa is gehalveerd.
4. Stap
We zeven de soep door een fijne zeef en drukken op de tomatenresten om zoveel mogelijk sap te krijgen.
5. Stap
We brengen de jam opnieuw aan de kook en gieten de nog hete jam in glazen potten, die we vastdraaien en ondersteboven draaien.
6. Stap
We laten de glazen afkoelen.