Bron :: Pixabay : Hans
Zelfgemaakte vanillestokjes
Ik ben dol op dit recept voor vanille repen. Het is een recept dat ik keer op keer heb gemaakt en waar iedereen dol op is. De vanille repen zijn knapperig en zoet en de vanillesmaak is heel intens. Ze zijn het perfecte cadeau met kerst of gewoon om tussendoor te snoepen.
Ingrediënten
- 200 g Meel
- 1 Knijpen zout
- 100 g boter
- 80 g suiker
- 2 dooier
- 2 Vanillestokjes
- 1 Ei (om te verspreiden)
Laatste folders
Procedure
Om het recept voor de vanille repen te maken, zeef je eerst de bloem in een kom en voeg je het zout toe. Ik vind het het beste om de bloem te zeven om klontjes te voorkomen en een betere consistentie te krijgen.
Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de bloem. Voeg dan de suiker en eidooier toe.
Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Voeg toe aan de kom.
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg met je handen of een kneedhaak. Ik vind het het beste om het deeg met je handen te kneden om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en vorm het tot een rol op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd vervolgens in staafjes van ongeveer 1 cm breed.
Leg de stokjes op de voorbereide bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker.
Bak ze ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Houd ze tijdens het bakken in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
Laat de vanille repen na het bakken volledig afkoelen op een rooster.