Bron :: Pixabay: RitaE
Zuivelvrij chocolade avocadomousse dessert
Deze avocado-chocolademousse is een hemelse combinatie die niet alleen heerlijk is, maar ook veganistisch, glutenvrij en zuivelvrij!
Ingrediënten
- 2 Rijpe avocado's
- 100 g Pure chocolade (zuivelvrij)
- 3 tbls Rauwe honing
- 100 ml kokosmelk
- 1⁄2 theelepel Vanille-extract
- Verse frambozen en muntblaadjes, voor garnering
Laatste folders
Procedure
Smelt de chocolade boven een ketel of in de magnetron. Als je een magnetron gebruikt, verwarm dan in stappen van 30 seconden en roer tussendoor om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.
Snijd ondertussen de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Mijn ervaring is dat volledig rijpe avocado's een betere romige textuur en smaak geven.
Doe de avocado, gesmolten chocolade, kokosmelk, vanille-extract en honing in een keukenmachine. Ik heb ontdekt dat het gebruik van kokosmelk het niet alleen zuivelvrij maakt, maar het voegt ook een heerlijke subtiele kokossmaak toe die de chocolade aanvult.
Verwerk tot een gladde massa en schraap daarbij de zijkanten van de kom schoon. Zorg ervoor dat je het ruim 1-2 minuten verwerkt voor de gladste textuur.
Zodra je klaar bent, haal je je beste glaswerk tevoorschijn, verdeel je de mousse en zet je hem minstens 2 uur in de koelkast voor je hem serveert. Door te koelen wordt de mousse steviger en krijgt hij meer smaak doordat de ingrediënten zich met elkaar vermengen.
Serveer gegarneerd met verse frambozen en muntblaadjes. De tartheid van de frambozen snijdt heerlijk door de rijkdom van de mousse en versterkt het algehele smaakprofiel.
Ik kan je verzekeren dat deze zuivelvrije avocadomousse met chocolade de potentie heeft om je nieuwe favoriete toetje te worden, want het is snel, simpel en absoluut heerlijk!