Bron :: Pixabay: m_krohn
Aardappel- en savooiekoolschotel met asperges
Deze stevige ovenschotel met aardappelen en kool is een favoriet gerecht in mijn familie. Het is een traditioneel recept dat ik vaak maak en steeds weer aanpas - een mengsel van geroosterde aardappelen, romige saus met sappige kool en knapperige kaas.
Ingrediënten
- 1 kg Aardappelen
- 1 kleine Savooiekool
- 200 ml slagroom
- 200 ml melk
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Confederatie Asperges
- 100 g Geraspte Gouda
- zout en peper
- 1⁄2 Theelepel nootmuskaat
- 2 Tablespoon olijfolie
Laatste folders
Procedure
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Was de asperges en snijd ze in kleinere stukjes. Kook de aardappelen en asperges in kokend gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Was de savooiekool en snijd in reepjes.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Fruit aan in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de savooiekool toe en bak tot hij lichtjes zacht is. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de room, melk en gekookte aardappelen toe met de asperges.
Leg het hele mengsel in een ovenschaal, bestrooi de bovenkant van de schaal met kaas en bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak tot de kaas goudbruin is en de asperges zacht zijn.