ADVERTENTIE

Bron :: johannawnuk via Getty Images

Aardappelen in de schil met zelfgemaakte kruidenboter

Een eenvoudig, gezond en smakelijk gerecht dat uitstekend geschikt is als bijgerecht of hoofdgerecht. De zelfgemaakte kruidenboter geeft de aardappelen een bijzondere smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Gekookte aardappelen

  • 800 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 TL zout Toegevoegd aan

Kruidenboter

  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 2 lepel Gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, dille) Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Voor het recept van gekookte aardappelen met kruidenboter, eerst de aardappelen wassen, in een pot doen, bedekken met water en het zout toevoegen. Aan de kook laten komen en ongeveer 20 minuten laten sudderen op laag vuur, tot de aardappelen gaar zijn.

2. Stap

2. Smelt ondertussen de boter in een kleine pan. Voeg de gehakte kruiden, het zout en de peper toe en roer goed door.

3. Stap

3. Giet de gekookte aardappelen af en laat ze kort afkoelen. Trek dan de schil eraf en snijd de aardappelen doormidden.

4. Stap

4. Dien de gekookte aardappelen op op een serveerschaal en besprenkel ze royaal met de kruidenboter. Serveer direct.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten