Bron :: johannawnuk via Getty Images
Aardappelen in de schil met zelfgemaakte kruidenboter
Een eenvoudig, gezond en smakelijk gerecht dat uitstekend geschikt is als bijgerecht of hoofdgerecht. De zelfgemaakte kruidenboter geeft de aardappelen een bijzondere smaak.
Ingrediënten
Gekookte aardappelen
- 800 g Aardappelen
- 2 TL zout
Kruidenboter
- 200 g boter
- 2 lepel Gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, dille)
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen Peper
Laatste folders
Procedure
1. Voor het recept van gekookte aardappelen met kruidenboter, eerst de aardappelen wassen, in een pot doen, bedekken met water en het zout toevoegen. Aan de kook laten komen en ongeveer 20 minuten laten sudderen op laag vuur, tot de aardappelen gaar zijn.
2. Smelt ondertussen de boter in een kleine pan. Voeg de gehakte kruiden, het zout en de peper toe en roer goed door.
3. Giet de gekookte aardappelen af en laat ze kort afkoelen. Trek dan de schil eraf en snijd de aardappelen doormidden.
4. Dien de gekookte aardappelen op op een serveerschaal en besprenkel ze royaal met de kruidenboter. Serveer direct.