Bron :: DeniseBush from Getty Images Signature
Aardappelsalade met mayonaise
Traditionele aardappelsalade met mayonaise, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 1 kg Aardappel
- 3 stuk Eieren
- 1 stuk grote ui
- 200 ml Mayonaise
- Zout naar smaak
- Gemalen zwarte peper naar smaak
- 2 el Mosterd
- 2 el Azijn
- Verschillende groenten naar smaak (bijv. paprika, komkommer)
Laatste folders
Procedure
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in gezouten water tot ze zacht maar niet verkruimeld zijn. Meestal zijn ze ongeveer 20 minuten gaar, maar controleer altijd of ze zacht zijn met een vork voordat je ze van het vuur haalt.
Terwijl de aardappels koken, kook je de eieren hard. Dit duurt ongeveer 10 minuten vanaf het moment dat het water begint te koken.
Snijd de ui fijn en voeg toe aan de kom. Voeg dan mayonaise, mosterd en azijn toe. Meng alles goed door elkaar.
Als de aardappelen en eieren gekookt zijn, laat je ze een beetje afkoelen. Snijd de aardappelen en de gepelde eieren vervolgens in blokjes en voeg ze toe aan de kom met de andere ingrediënten.
Voeg tot slot zout en peper naar smaak toe en voeg gehakte groenten toe als je die hebt. Meng alles goed en zet het minstens een uur in de koelkast voordat je het serveert. Deze salade is het lekkerst als hij de tijd heeft gehad om te koelen, zodat de smaken zich echt met elkaar vermengen.