ADVERTENTIE
Aardbeientaart met rode bietencake

Aardbeientaart met rode bietencake

Zelfs een taart kan gezonder, voedzamer en toch lekker worden bereid. En deze is daar het bewijs van. Bovendien ziet het er geweldig uit en kun je het verschil in smaak met een traditionele taart nauwelijks herkennen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Lichaam

  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 60 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 180 g Puree van rode biet Toegevoegd aan
  • 40 g Honing Toegevoegd aan
  • 150 g Gladde speltmeel Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Bakpoeder Toegevoegd aan
  • vanille-aroma Toegevoegd aan

Crème

  • 500 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 200 g roomkaas Toegevoegd aan
  • 50 g Witte chocolade Toegevoegd aan
  • 15 g Ik heb xylitol als zoetstof toegevoegd Toegevoegd aan
  • Aardbeienjam Toegevoegd aan

Glazuur

  • 200 g Bevroren aardbeien Toegevoegd aan
  • 3 el Van gouden klasse vanillepudding poeder aardbeiensap Toegevoegd aan
  • 1 el Tussen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

We beginnen met het opkloppen van de eiwitten tot sneeuw, geleidelijk voegen we suiker toe en kloppen we tot stijfheid. We mengen de dooiers met bietpuree en honing. We roeren het dooiermengsel in de eiwitten met een garde. Vervolgens zeven we bloem met bakpoeder en mengen we. We verdelen het bereide deeg in twee vormen bekleed met bakpapier en bakken op 170 graden gedurende ongeveer 25 minuten. Na het bakken halen we het bakpapier van de onderkant en laten we de korsten afkoelen.

2. Stap

We kloppen de kwark en roomkaas, voegen de gesmolten witte chocolade en zoetstof toe. We mixen een gladde crème. Op een dienblad leggen we een cake en bestrijken we met een dikkere laag jam. We lagen de crème erop en bedekken het met een andere cake. We voegen opnieuw room toe aan de bovenkant en verspreiden het over de zijkanten. We zetten de voorbereide taart minstens 1-2 uur in de koelkast.

3. Stap

We doen de aardbeien in een pan en koken ze tot ze zacht zijn, we kunnen ook ongeveer 50ml water toevoegen. We nemen wat sap en mengen er goudklas in. We mixen de aardbeien met een staafmixer, voegen het gemengde goudklas toe en koken het tot het dik wordt. Laat het daarna afkoelen. Smeer de afgekoelde glazuur over de top van de taart en zet het in de koelkast, bij voorkeur een nachtje. Versier vervolgens met verse aardbeien en serveer.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten