Aardbeientaart met rode bietencake
Zelfs een taart kan gezonder, voedzamer en toch lekker worden bereid. En deze is daar het bewijs van. Bovendien ziet het er geweldig uit en kun je het verschil in smaak met een traditionele taart nauwelijks herkennen.
Ingrediënten
Lichaam
- 4 stukjes Eieren
- 60 g Riet suiker
- 180 g Puree van rode biet
- 40 g Honing
- 150 g Gladde speltmeel
- 1 verpakking Bakpoeder
- vanille-aroma
Crème
- 500 g Zachte kwark
- 200 g roomkaas
- 50 g Witte chocolade
- 15 g Ik heb xylitol als zoetstof toegevoegd
- Aardbeienjam
Glazuur
- 200 g Bevroren aardbeien
- 3 el Van gouden klasse vanillepudding poeder aardbeiensap
- 1 el Tussen
Laatste folders
Procedure
We beginnen met het opkloppen van de eiwitten tot sneeuw, geleidelijk voegen we suiker toe en kloppen we tot stijfheid. We mengen de dooiers met bietpuree en honing. We roeren het dooiermengsel in de eiwitten met een garde. Vervolgens zeven we bloem met bakpoeder en mengen we. We verdelen het bereide deeg in twee vormen bekleed met bakpapier en bakken op 170 graden gedurende ongeveer 25 minuten. Na het bakken halen we het bakpapier van de onderkant en laten we de korsten afkoelen.
We kloppen de kwark en roomkaas, voegen de gesmolten witte chocolade en zoetstof toe. We mixen een gladde crème. Op een dienblad leggen we een cake en bestrijken we met een dikkere laag jam. We lagen de crème erop en bedekken het met een andere cake. We voegen opnieuw room toe aan de bovenkant en verspreiden het over de zijkanten. We zetten de voorbereide taart minstens 1-2 uur in de koelkast.
We doen de aardbeien in een pan en koken ze tot ze zacht zijn, we kunnen ook ongeveer 50ml water toevoegen. We nemen wat sap en mengen er goudklas in. We mixen de aardbeien met een staafmixer, voegen het gemengde goudklas toe en koken het tot het dik wordt. Laat het daarna afkoelen. Smeer de afgekoelde glazuur over de top van de taart en zet het in de koelkast, bij voorkeur een nachtje. Versier vervolgens met verse aardbeien en serveer.