ADVERTENTIE
Abrikozen kwarktaart

Abrikozen kwarktaart

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 2 mokken Ik gebruikte speltbloem in plaats van gewone bloem Toegevoegd aan
  • 13 Een kopje rietsuiker Toegevoegd aan
  • 12 mok Gesmolten boter of kokosolie Toegevoegd aan
  • 1 mok Volle melk Toegevoegd aan
  • 1 lepel Theebakingsoda's Toegevoegd aan
  • 200 g Vers kruiden de kwark Toegevoegd aan
  • Abrikozen Toegevoegd aan
  • vanille Bourbon suiker aan de top Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Ik heb een vorm met een diameter van 27cm gebruikt.

2. Stap

Als maatbeker heb ik een beker van 200ml gebruikt.

3. Stap

We scheiden het eiwit van de dooiers en kloppen het eiwit tot stijf schuim.

4. Stap

We mengen de dooiers met suiker, voegen gesmolten boter en melk toe en kloppen het op.

5. Stap

Voeg daarna de bloem, bakpoeder toe en klop het opnieuw.

6. Stap

We voegen kwark toe en roeren het met de hand. En aan het einde mengen we sneeuw en roeren we alles grondig.

7. Stap

We zetten het vaak in de vorm die we hebben bekleed met bakpapier.

8. Stap

Vaak is het dikker we helpen onszelf met een garde.

9. Stap

We bestrooien de top met fruit, suiker en plaatsen het in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 180/30 minuten of tot goudbruin naar behoefte. (proef met een tandenstoker)

10. Stap

We halen het eruit, laten het afkoelen en kunnen de bovenkant bestrooien met poedersuiker.

11. Stap

Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten