Bron :: Elena Photo from Canva
Amerikaanse aardappelen in de schil
Dit recept voor Amerikaanse aardappelen in de schil is snel een favoriet geworden in ons huis. Het is de perfecte combinatie van een knapperige aardappelschil en een zacht gebakken binnenkant.
Ingrediënten
- 4 stuk Grote aardappelen
- 4 lepels Olijfolie
- Zout en zwarte peper om op smaak te brengen
- 1 lepel Paprikapoeder gemalen
- 2 twijgen Rozemarijn
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen van de aardappelen. Ik schil ze niet omdat de schil belangrijk is in dit recept.
Snijd de aardappelen vervolgens in kwarten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de aardappelen toe. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
Bestrooi de aardappelen vervolgens met zout, paprikapoeder en zwarte peper. Meng en bak een paar minuten.
Voeg tot slot de takjes rozemarijn toe en laat de aardappelen nog een paar minuten in de pan staan. De rozemarijn geeft de aardappelen een heerlijk aroma en smaak.
Doe de aardappelen over op een bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven op 180°C, of tot ze een mooie gouden kleur hebben.