ADVERTENTIE
Bron :: fotogal for iStockPhotos
Apfel-Rodekool
Een klassiek Duits gerecht, dat vooral graag in de koude jaargetijden wordt geserveerd. De Apfel-Rodekool is een heerlijke bijgerecht voor vlees en aardappelen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Rode kool
- 1 Stuk Rode kool (ca. 1kg)
- 2 Stuk Appel
- 1 Stuk Ui
Kruiden
- 2 lepel boter
- 2 lepel suiker
- 200 ml rode wijn
- 1 TL zout
- 1 TL Peper
- 2 Stuk Anjers
- 1 Stuk laurierblad
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Bereid eerst de rode kool, appels en ui voor voor de appelrode kool.
2. Stap
Bak de rode kool en appels in een pan met boter tot ze goed gestoofd zijn, ongeveer 10 minuten lang.
3. Stap
Voeg de overige ingrediënten toe en laat sudderen tot de kool zacht is. De appel-rodekool heeft ongeveer 40 minuten kooktijd nodig om zacht genoeg te zijn.