ADVERTENTIE

Bron :: fotogal for iStockPhotos

Apfel-Rodekool

Een klassiek Duits gerecht, dat vooral graag in de koude jaargetijden wordt geserveerd. De Apfel-Rodekool is een heerlijke bijgerecht voor vlees en aardappelen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Rode kool

  • 1 Stuk Rode kool (ca. 1kg) Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Appel Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui Toegevoegd aan

Kruiden

  • 2 lepel boter Toegevoegd aan
  • 2 lepel suiker Toegevoegd aan
  • 200 ml rode wijn Toegevoegd aan
  • 1 TL zout Toegevoegd aan
  • 1 TL Peper Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Anjers Toegevoegd aan
  • 1 Stuk laurierblad Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid eerst de rode kool, appels en ui voor voor de appelrode kool.

2. Stap

Bak de rode kool en appels in een pan met boter tot ze goed gestoofd zijn, ongeveer 10 minuten lang.

3. Stap

Voeg de overige ingrediënten toe en laat sudderen tot de kool zacht is. De appel-rodekool heeft ongeveer 40 minuten kooktijd nodig om zacht genoeg te zijn.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten