Bron :: FB: Bezva recepty
Appels in beslag
Appels in beslag zijn mijn favoriete herfstdessert. Hun prachtige aroma dat zich tijdens het bakken door het hele appartement verspreidt, brengt me gegarandeerd elke keer weer naar de keuken.
Ingrediënten
- 4 stukjes Appels
- 1 mok Meel
- 1⁄2 mok Melk
- 2 stukjes ei
- 2 Lepels Plantaardige olie
- 2 Lepels Suiker
- korrel zout
- 1 Lepel Vanille-extract
- Poedersuiker om te bestrooien
Laatste folders
Procedure
Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg dan de melk, bloem, olie, zout en vanille-extract toe en klop tot een glad beslag. Laat het staan terwijl je de appels bereidt. Het rustende beslag moet iets dunner zijn dan pannenkoekenbeslag.
Was de appels, schil ze en hol het midden uit met de pitten, maar niet helemaal tot de bodem. Als je snijders in verschillende maten hebt, gebruik dan de punt van de grootste snijder om een gat te maken en hol het midden uit met een lepel.
Doop elke appel van binnen en buiten in het voorbereide deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, of tot het deeg goudkleurig begint te worden en de appels zacht zijn.
Laat de appels kort afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker.