Bron :: Freepik
Authentieke Hete Duitse Aardappelsalade
Dit stevige comfortfood uit Duitsland is een absolute publiekstrekker op familiebijeenkomsten en nieuwjaarsfeesten.
Ingrediënten
- 3 Ponden Van kleine rode aardappelen
- 12 plakken Van dik gesneden spek
- 1 Grote ui, fijngesneden
- 2 Stengels Selderij, fijngehakt
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 1⁄2 Kop Van appelciderazijn
- 1⁄4 Kop Van suiker
- 1 eetlepel Van Dijon Mosterd
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt voor garnering
Laatste folders
Procedure
Begin met het koken van de aardappelen in een grote pan met gezouten water. Je wilt dat de aardappelen net stevig genoeg zijn om hun vorm vast te houden, maar toch zacht als je er met een vork in prikt. Dit duurt meestal zo'n 15 tot 20 minuten.
Volgende taak, het spek. Overhaast dit deel niet. Geduld zal je belonen met perfect knapperige plakjes. Bak het op middelhoog vuur tot het mooi bruin en knapperig is. Houd een oogje in het zeil om te voorkomen dat het te donker wordt.
Zodra het spek gaar is, gebruik je het gesmolten vet om de uien, selderij en knoflook te fruiten. De uien moeten doorschijnend worden en de selderij iets zachter; dit duurt maar ongeveer 5 minuten.
Combineer de azijn, suiker en mosterd in een kom. Roer door het groentemengsel en laat nog een paar minuten koken tot alles je toelacht in een warm zoetzuur mengsel.
Laten we nu alles samenvoegen. Schep de uitgelekte aardappelen en bacon voorzichtig om met de warme dressing. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Deze stap is belangrijk om de maximale smaak op te nemen, dus geef het de tijd die het verdient.
Laat de salade een beetje afkoelen en garneer hem vlak voor het opdienen met verse peterselie. Pro-tip - De smaken komen nog beter tot hun recht als je de salade een paar uur in de koelkast zet voordat je hem serveert.