Bron :: Freepik
Best Ever Basic Macaroni Salade
Deze Macaroni Salade is een uitstekend bijgerecht voor op een warme en zonnige picknick of familiebarbecue.
Ingrediënten
- 2 kopjes Elleboogmacaroni
- 1⁄2 Kop mayonaise
- 1⁄2 Kop zure room
- 1 eetlepel Witte azijn
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel suiker
- Zout en peper naar smaak
- 1⁄2 Kop Fijn gesneden rode paprika
- 1⁄2 Kop Fijn gesneden selderij
- 1⁄2 Kop geraspte wortelen
- 1⁄4 Kop Blokjes rode ui
- 2 tbls Vers gehakte peterselie
Laatste folders
Procedure
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook deze gaar, meestal zo'n 8-10 minuten. Maar proef altijd om zeker te zijn - te gare macaroni kan het gerecht verpesten. Giet af als de macaroni gaar is en spoel af onder koud water. Dit stopt het kookproces en houdt de macaroni stevig.
Terwijl de macaroni kookt, maak je de dressing. Meng in een grote kom de mayonaise, zure room, azijn, mosterd, suiker, zout en peper. Door de dressing in een aparte kom te mengen, zorg je voor een grondige en gelijkmatige verdeling van de smaken.
Voeg nu aan deze dressing de in blokjes gesneden paprika, selderij, wortel, rode ui en peterselie toe. De sleutel tot een geweldige macaronisalade is een gelijke balans van deze knapperige groenten, ze voegen frisheid toe en breken de eentonigheid van de macaroni.
Zodra de macaroni is afgespoeld en uitgelekt, voeg je het toe aan de kom met de groenten en de dressing. Roer goed zodat elk stukje macaroni bedekt is met de dressing. De romige textuur die je hier krijgt, komt door het goed mengen.
Zet de salade ten slotte minstens een uur in de koelkast voordat je hem serveert. Zo smelten de smaken beter samen. Serveer en geniet van de verfrissende en smaakvolle salade.