ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Beste mediterrane eenpanspasta

One-Pot Mediterranean Pasta is een gezond, smaakvol, licht gerecht geïnspireerd door de hartige en verfrissende kenmerken van de mediterrane keuken.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
6
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Middelgrote fijngehakte ui Toegevoegd aan
  • 3 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 pint Gehalveerde cherrytomaatjes Toegevoegd aan
  • 1 Kop Ontpitte en fijngehakte Kalamata-olijven Toegevoegd aan
  • 4 kopjes Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 12 oz fettuccine Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Grof gehakte spinazie Toegevoegd aan
  • 12 Kop Verkruimelde feta Toegevoegd aan
  • 14 Kop Gehakte verse peterselie Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Een goede kwaliteit olijfolie kan een groot verschil maken voor het uiteindelijke gerecht. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij doorschijnend wordt, ongeveer 4 tot 5 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak tot het aroma vrijkomt, dit duurt meestal maar een minuut.

2. Stap

Verhoog de smaak door de kerstomaatjes en Kalamata-olijven in de pan te gooien en nog 5 minuten te koken, tot de tomaten net beginnen te barsten en hun zoete sappen vrijgeven.

3. Stap

Giet je groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Zodra het kookt, voeg je voorzichtig je fettuccine toe aan de pan en dompel je deze volledig onder in de bouillon. Een tip: breek je pasta doormidden als je pan niet breed genoeg is voor de volledige lengte van de noedels.

4. Stap

Laat je pasta gaar koken, ongeveer 12 minuten, af en toe roeren om plakken te voorkomen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Je bent er bijna - voeg je gehakte spinazie toe en kook nog 2 minuten, tot de spinazie zacht wordt.

6. Stap

Strooi als laatste de verkruimelde feta en peterselie erover, roer alles goed door en breng op smaak met zout en zwarte peper. De feta voegt een romig, pittig element toe dat het gerecht echt verbetert, maar wees voorzichtig met het zout - feta is al vrij zout, dus pas je kruiden hierop aan.

7. Stap

Serveer warm en geniet van dit eenvoudige maar smakelijke eenpansgerecht.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Beste mediterrane eenpanspasta

One-Pot Mediterranean Pasta is een gezond, smaakvol, licht gerecht geïnspireerd door de hartige en verfrissende kenmerken van de mediterrane keuken.

30
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Een goede kwaliteit olijfolie kan een groot verschil maken voor het uiteindelijke gerecht. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij doorschijnend wordt, ongeveer 4 tot 5 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak tot het aroma vrijkomt, dit duurt meestal maar een minuut.

2. Stap

Verhoog de smaak door de kerstomaatjes en Kalamata-olijven in de pan te gooien en nog 5 minuten te koken, tot de tomaten net beginnen te barsten en hun zoete sappen vrijgeven.

3. Stap

Giet je groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Zodra het kookt, voeg je voorzichtig je fettuccine toe aan de pan en dompel je deze volledig onder in de bouillon. Een tip: breek je pasta doormidden als je pan niet breed genoeg is voor de volledige lengte van de noedels.

4. Stap

Laat je pasta gaar koken, ongeveer 12 minuten, af en toe roeren om plakken te voorkomen.

5. Stap

Je bent er bijna - voeg je gehakte spinazie toe en kook nog 2 minuten, tot de spinazie zacht wordt.

6. Stap

Strooi als laatste de verkruimelde feta en peterselie erover, roer alles goed door en breng op smaak met zout en zwarte peper. De feta voegt een romig, pittig element toe dat het gerecht echt verbetert, maar wees voorzichtig met het zout - feta is al vrij zout, dus pas je kruiden hierop aan.

7. Stap

Serveer warm en geniet van dit eenvoudige maar smakelijke eenpansgerecht.

Ingrediënten
2 tbls
olijfolie
1
Middelgrote fijngehakte ui
3 teentjes
Knoflook, fijngehakt
1 pint
Gehalveerde cherrytomaatjes
1 Kop
Ontpitte en fijngehakte Kalamata-olijven
4 kopjes
Groentebouillon
12 oz
fettuccine
2 kopjes
Grof gehakte spinazie
12 Kop
Verkruimelde feta
14 Kop
Gehakte verse peterselie
Zout en zwarte peper naar smaak