ADVERTENTIE

Bron :: tasha_lyubina from Getty Images

Beurre Blanc saus

Een eenvoudig recept voor het bereiden van Beurre Blanc saus, wat 'witte boter' betekent in het Frans. Deze saus is een klassieke onderdeel van de Franse keuken en past perfect bij vis of zeevruchten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 50 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 50 ml Witte wijnazijn Toegevoegd aan
  • 2 stukjes sjalotten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Verwarm de wijn, azijn en sjalot in een kleine steelpan, totdat de vloeistof bijna volledig is verdampt. Ongeveer 5 minuten.

2. Stap

Voeg stukjes boter toe en blijf roeren tot de boter is gesmolten en de saus glad is.

3. Stap

Zeef de saus en verwarm opnieuw voor het serveren, maar laat niet koken. Serveer warm.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

205 recepten

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten