ADVERTENTIE

Bron :: tasha_lyubina from Getty Images

Beurre Blanc saus

Een eenvoudig recept voor het bereiden van Beurre Blanc saus, wat 'witte boter' betekent in het Frans. Deze saus is een klassieke onderdeel van de Franse keuken en past perfect bij vis of zeevruchten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 50 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 50 ml Witte wijnazijn Toegevoegd aan
  • 2 stukjes sjalotten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Verwarm de wijn, azijn en sjalot in een kleine steelpan, totdat de vloeistof bijna volledig is verdampt. Ongeveer 5 minuten.

2. Stap

Voeg stukjes boter toe en blijf roeren tot de boter is gesmolten en de saus glad is.

3. Stap

Zeef de saus en verwarm opnieuw voor het serveren, maar laat niet koken. Serveer warm.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten