Bron :: Pixabay : ali-a
Borscht vegetarische Russische keuken
Ik heb borsjt in veel variaties bereid en ervan genoten, maar deze vegetarische versie springt eruit. Het is vol van smaak en voldoet aan de behoefte aan iets hartigs en vullends zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot vlees. De aardse smaken van de groenten harmoniëren perfect met de zoetzure smaak van de bieten en tomaten.
Ingrediënten
- 3 gemiddelde grootte biet
- 2 aaseter
- 1 groot Ui
- 2 Aardappelen
- 2 Tomaten
- 1 Kruidnagel
- 2 Tablespoon plantaardige olie
- 1 kleine witte kool
- Zout en peper naar smaak
- 1 Confederatie dille
- 1 Confederatie Peterselie
- 200 g Zure room
- 1 l groentebouillon
- 2 hardgekookt Eieren
Laatste folders
Procedure
Schil en snijd voor het vegetarische borsjt-recept de bieten, wortelen, uien en aardappelen in kleine stukjes. De ervaring leert dat het snijden van de bieten op het einde voorkomt dat je handen te gekleurd worden.
Pel en hak het knoflookteentje en zet apart.
Verhit de plantaardige olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak ze tot ze doorschijnend zijn - dit versterkt de zoete smaak.
Voeg nu de wortels en bieten toe aan de pan en kook alles nog 10 minuten op een middelhoog vuur. Ik raad aan de pan af en toe te schudden om te voorkomen dat de groenten aanbranden.
Voeg de gehakte tomaten en het gehakte knoflookteentje toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Voeg dan de aardappelen en de fijngesneden witte kool toe. Breng op smaak met zout en peper. Ik kan alleen maar aanraden om later eventueel iets voorzichtiger te zijn met het zout en de kruiden.
Voeg de groentebouillon toe en laat 20-25 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Voeg tot slot de fijngehakte peterselie en dille toe. Een flinke portie van deze kruiden geeft de borsjt zijn authentieke smaken.
Serveer de hete soep met een toefje zure room en een half gekookt ei. Mijn ervaring is dat de borsjtsj de volgende dag nog lekkerder smaakt als de smaken de kans hebben gehad om goed in te trekken! Een sneetje grijs brood past perfect bij borsjt.
Veel plezier met het uitproberen en genieten van dit traditionele Russische recept! En vergeet niet dat je er altijd mee kunt variëren - wees creatief en pas de ingrediënten aan je eigen smaak aan!