Bron :: kuba61 from Getty Images
Bosbessentaart met spinazie
Een creatieve en met fruit versierde gebakken taart.
Ingrediënten
Deeg:
- 250 g Verse baby spinazie
- 300 g Meel
- 150 g Cukr krupice
- 180 ml olie
- 3 stukjes ei
- 1 stukjes bakpoeder
- 1⁄2 stukjes Citroenschil
- 1 el citroensap
# Gereedschappen ## functies namesruimte functies { // Sla de vertaalde tekst op type save_translation = (_: { text: string, }) => enig; } // namesruimte functies
- 500 g mascarpone
- 400 g Slagroom om te kloppen
- 130 g bloemsuiker
- citroensap
Anderen:
- Vet
- grof meel
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Snijd de spinazie in kleinere stukjes en meng het met 80 g olie tot een gladde massa.
Doe 3 eieren en suiker in de kom en klop het op.
Voeg geleidelijk 100 ml olie, gemixte spinazie, citroenschil en sap toe aan het mengsel.
Voeg de bloem gemengd met bakpoeder toe. Kneed het deeg.
Maak de taartvorm leeg en bestrooi deze met grof meel.
We doen het deeg in de vorm en bakken het ongeveer 50 minuten.
In een kom, mix de suiker en mascarpone met een mixer, voeg de slagroom toe en klop tot stijf, op smaak gebracht met citroensap.
We snijden de afgekoelde taart in 3 delen en bestrijken elk ervan met room.
Wij egaliseren het bovenste deel van de taart en verkruimelen het gesneden deel.
Bestrijk de taart met de room.
Bedek de bovenkant van de taart en zijn zijkanten met kruimels.
Versier de bovenkant van de taart met fruit.