Bron :: from_my_point_of_view for iStockPhotos
Champignons roomsaus recept
Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.
Ingrediënten
- 500 g Verse champignons
- 2 Uien
- 2 gesneden teentjes knoflook
- 200 ml Crème
- 50 ml witte wijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 lepel olijfolie
- 1 TL oregano
- 1 TL Tijm
Laatste folders
Procedure
Om de champignonroomsaus te maken, maak je eerst de champignons schoon, maar was ze niet. Anders zullen ze water absorberen en dit zal de consistentie van de saus beïnvloeden. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
Pel de uien en knoflook en hak ze fijn. Dit is de moeite waard, want ze geven de saus een diepere smaakcomplexiteit.
Verhit nu de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden, anders worden ze bitter.
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze lichtbruin zijn en hun water is vrijgekomen en verdampt. Voeg in dit stadium een snufje zout toe, omdat dit helpt om het water uit de champignons te halen.
Giet nu de witte wijn erbij en laat een paar minuten inkoken. De wijn geeft de saus een fijn zuurtje en wat diepte.
Voeg dan de room, oregano en tijm toe en laat 10-15 minuten sudderen op laag vuur.
Tot slot moet de champignonroomsaus licht op smaak worden gebracht met zout en peper. Wees voorzichtig met het zout, want tijdens het koken neemt het zoutgehalte van de saus toe.