Bron :: Zalabardo from Getty Images
Chocoladetaart voor kinderen
Recept voor een chocoladetaart voor kinderen, ideaal voor een kinderfeestje.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g gewoon meel
- 200 g suiker
- 75 g cacao
- 1 lepel bakpoeder
- 200 g boter
- 4 ei
Chocoladevulling
- 2 stukjes Eidooier
- 1 el gewoon meel
- 250 ml melk
- 50 g chocolade koken
- 3 el cacao
- 150 g suiker
- 100 g boter
Chocolade glazuur voor decoraties
- 100 g Pure chocolade
- 50 g boter
- fruit
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter en suiker tot schuim. Voeg geleidelijk de eieren en cacao toe.
Meng de bloem met het bakpoeder en voeg het geleidelijk toe aan het deeg. Giet het deeg in een vorm en bak 30 minuten.
We lossen de chocolade op in melk.
In een kom kloppen we de dooiers met suiker, we voegen bloem, zetmeel en cacao toe.
We voegen de gesmolten chocolade toe en koken op middelhoog vuur tot het dikker wordt.
We laten de crème volledig afkoelen en kloppen hem vervolgens met boter.
Laat de afgewerkte cake afkoelen, snijd hem dan door en besmeer hem met chocoladevulling.
Smelt de chocolade weer boven het stoombad voor de chocoladeglazuur en meng het met de boter.
Giet de glazuur over de taart en versier naar eigen inzicht met verschillende soorten fruit of chocolaatjes.