Courgette-tonijnburgers
Een perfecte combinatie van courgette en tonijn in burgers, die samen met een Griekse salade en tzatziki uitstekend smaken! Bovendien worden ze gebakken in de oven, dus er is geen overtollige olie.
Ingrediënten
- 1 stukjes courgette
- 120 g tonijn in eigen sap
- 1⁄4 mok geraspte kaas
- 1⁄4 mok Gladde speltmeel
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 stukjes ei
- 1⁄2 Artikel zout
- 1⁄4 gehakt Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Rasp de courgette met een grove rasp in een kom, zout het en laat het 10 minuten staan om het sap los te laten.
We verplaatsen het naar een gaas of zeef en persen er zoveel mogelijk sap uit.
We zetten de gedroogde courgette terug in de kom en mengen het met tonijn zonder sap, kaas, bloem, een ei, geperste knoflook en kruiden.
We vormen gehaktbroodjes uit het mengsel en leggen ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. We kunnen een beetje olie erover sprenkelen.
We bakken ze op 200°C ongeveer 20-25 minuten tot ze bruin zijn. Halfweg het bakken draaien we ze om zodat ze gelijkmatig gebakken worden.