Bron :: Gianluca_Dii from Getty Images
Courgetterisotto met parmezaan
Heerlijke courgette risotto met parmezaan. Het recept is eenvoudig, maar het vergt wat tijd en geduld bij het koken. Het resultaat is het echter waard.
Ingrediënten
- 300 g Arborio rijst
- 1 stuk courgette
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 l Groentebouillon
- 200 ml witte wijn
- 50 g Boter
- 100 g Parmezaanse kaas
- Zout, zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Snijd eerst de ui fijn en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie.
Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een paar minuten.
Voeg de rijst toe aan de pan en laat hem goudbruin worden, bedruip hem dan geleidelijk met de bouillon. Hier is een belangrijke regel voor het bereiden van risotto - voeg altijd net genoeg bouillon toe om de rijst te bedekken en laat dan staan tot de bouillon is opgenomen.
Rasp ondertussen de courgette en parmezaan.
Als de rijst bijna klaar is, voeg je de geraspte courgette toe.
Zodra de rijst helemaal gaar is (hij moet nog een beetje beetgaar zijn), voeg je de boter en geraspte parmezaanse kaas toe. Op dit punt zou ik het niet meer koken, maar gewoon roeren en op het fornuis laten staan. Dit is mijn eigen truc voor een perfecte risotto - de parmezaanse kaas en boter moeten pas aan het eind worden toegevoegd om hun onmiskenbare smaak en romigheid te behouden.
Breng de risotto ten slotte op smaak met zout en peper.