Courgettetartaar
Ben je een fan van tartaar? Heb je ooit vegetarische tartaar geprobeerd? Maar een paar ingrediënten, geweldig geroosterd brood erbij en de perfecte courgette tartaar is geboren.
Ingrediënten
- 2 courgette
- 3 knoflook
- 1 rode ui
- 2 Artikel Dijon mosterd
- 1⁄2 Artikel zout
- 1 el Sojasaus
- 2 el ketchup
- 1 el gemalen zwarte peper
- 1 el gemalen zoete paprika
- 1 Artikel Bieslook
Laatste folders
Procedure
Rasp de courgette op een grove rasp, zout het en laat het 10 minuten staan.
We zeven de courgette en wringen het uit om overtollig water te verwijderen.
Verhit wat olie in de pan, waarin we de fijngesneden ui bakken.
We voegen gemalen zoete paprika toe en roosteren deze een minuut.
Doe de courgette samen met de mosterd, ketchup en sojasaus in een koekenpan en kook dit gedurende 7-8 minuten terwijl je regelmatig roert.
Tot slot voegen we geperste teentjes knoflook toe, brengen op smaak en voegen naar smaak zout toe en laten het nog 2-3 minuten koken.
Serveer de afgewerkte courgette-tartaar op geroosterd volkorenbrood bestrooid met bieslook.