Bron :: freepik
De beste linzensalade
Erg lekker en nog vullend ook.
Ingrediënten
Salade:
- 500 g Groene linzen
- 1 Hoofd rode ui
- 2 gerezd knoflook
- 1 Medium wortelen
- Slechts vier eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel Witte wijnazijn
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Bladpeterselie voor decoratie
Schenken:
- 4 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepel Witte wijnazijn
- 1 eetlepel Mosterd
- 1 eetlepel Honing
- Zout en versgemalen peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Was eerst de linzen grondig en zet ze dan samen met de wortelen aan de kook. Snijd de wortels in blokjes en kook de linzen in kleinere stukjes. Je kunt dit gemakkelijk herkennen zodra je er gemakkelijk in kunt prikken. Meestal duurt het 20-30 minuten. Als je de wortelen kookt, zal de salade veel lekkerder zijn.
Terwijl de linzen koken, kun je de dressing maken. Meng eerst de olijfolie, azijn, mosterd en honing in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Schud deze dressing goed om de smaken te combineren. Dit is heel belangrijk.
Snipper de ui en knoflook. Meng met de gekookte linzen en wortelen en giet de dressing erover. Laat ongeveer een half uur staan om de smaken te laten mengen.
Serveer de salade in een diepe kom en garneer met peterseliegroen. Laat de salade nog 10 minuten staan om alle smaken te laten mengen.
Bij het serveren doe ik er altijd een klein citroenschilletje overheen, dat maakt de salade nog verfrissender. Serveer altijd vers en bewaar niet langer dan twee dagen in de koelkast.