Bron :: Pixabay: planet_fox
De beste zoete aardappelfrietjes
Deze zoete aardappelfrietjes zijn een geweldig alternatief voor de klassieke. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen, bovendien zitten ze vol vitaminen en vezels. Ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden, geweldig als bijgerecht of als gezonde snack.
Ingrediënten
- 2 stukjes Grote zoete aardappelen
- 2 el olijfolie
- 1 Artikel Zout
- 1 Artikel Gemalen paprika
- 1 Artikel Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Was de zoete aardappelen. Snijd ze in frietjes (je hoeft ze niet te schillen).
Doe de friet in een grote kom, voeg olijfolie, zout, gemalen paprika en zwarte peper toe. Goed mengen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verspreid de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, zodat ze elkaar niet overlappen.
Bak de frieten ongeveer 30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze na 15 minuten om.
Probeer een frietje om te zien of het van binnen zacht is. Als dat zo is, zijn ze klaar. Zo niet, bak ze dan nog een paar minuten.