Dikke Minestrone groentesoep
Dit is een Italiaanse soep, het kan gemaakt worden van verse maar ook bevroren groenten, als je weinig tijd hebt om te koken :).
Ingrediënten
- 1000 g Bevroren minestrone groenten
- 2000 ml water
- 8 Teentjes knoflook
- 50 g selderij
- 1⁄2 koolrabi
- boter
- 50 g pasta
- 100 ml ketchup
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
In een grotere pan doen we ingevroren minestrone groenten, voegen we water, zout en peper toe,geef het aan de kook.
We reinigen de selderij, koolrabi en rasp het. We bakken knoflook in boter en voegen geraspte selderij en koolrabi toe, laten het stoven en voegen het toe aan de soep.
Bak eerst de pasta tot deze bleekbruin is, kook dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ook toe aan de soep samen met ketchup en breng op smaak met zout en peper. Serveer met kaas,,eet smakelijk.
Advies: Natuurlijk is soep van verse groente beter, maar als je bij Lidl een Italiaanse minestrone mix koopt, kun je deze een beetje naar eigen smaak aanpassen. Het is niet alleen smakelijk, maar bespaart ook wat tijd.