Bron :: fcafotodigital for iStockPhotos
Ebly pan vegetarisch (tarwe rijst)
Een paar jaar geleden ontdekte ik dit recept voor een heerlijke Ebly pan en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn repertoire. Ebly is een tarweproduct zoals rijst dat een voedzame en smaakvolle toevoeging is aan veel gerechten. Gecombineerd met verse groenten en kruiden maakt het een eenvoudig maar heerlijk roerbakgerecht waar het hele gezin dol op zal zijn.
Ingrediënten
- 250 g Ebly
- 2 Paprika (rood en geel)
- 300 g Champignons
- 1 courgette
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml groentebouillon
- zout en peper
- 2 lepel olijfolie
- Optioneel: geraspte kaas om erover te strooien
Laatste folders
Procedure
Om de Ebly pan te bereiden, begin je met het koken van de Ebly in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Een snelle tip: bij het koken van Ebly, net als bij rijst, moet het water volledig door de korrel worden opgenomen. Giet dus geen water af na het koken.
Terwijl de Ebly kookt, snijd je de groenten in hapklare stukken. Zorg ervoor dat de stukjes niet te klein zijn, anders kunnen ze in de pan tot moes worden.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze doorschijnend en aromatisch zijn.
Voeg eerst de paprika en courgette toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak verder tot alle groenten mooi gaar zijn.
Meng de gekookte Ebly door de groenten in de pan. Breng op smaak met zout en peper en laat nog een paar minuten sudderen om de smaken te laten mengen.
Eventueel kun je het gerecht nu bestrooien met geraspte kaas en laten sudderen tot de kaas gesmolten is.
Ik kan je verzekeren dat deze Ebly pan niet alleen gezond is, maar ook erg lekker. Het is perfect voor een snelle maaltijd na een lange werkdag of als je gewoon eens iets nieuws wilt proberen.