ADVERTENTIE
Bron :: Pixabay: Pexels
Eenvoudige chocoladetaart
Deze eenvoudige chocoladetaart is perfect voor een bijeenkomst met vrienden of bij koffie en thee.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Vaak
- 200 g Donkere chocolade
- 170 g boter
- 50 g bloemsuiker
- 4 stukjes Grote eieren
- 70 g Meel
Glazuur
- 100 g Donkere chocolade
- 40 g Slagroom
Rest
- Nutella
- fruit
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid de taartvorm voor. Indien mogelijk, gebruik een siliconen vorm, waardoor de taart gemakkelijk kan worden verwijderd.
2. Stap
Klop de eieren los en voeg ze langzaam toe aan het chocolademengsel terwijl je blijft roeren. Voeg dan de bloem toe en roer grondig.
3. Stap
Giet het mengsel in de taartvorm en bak 20-25 minuten. Laat dan de taart nog 10 minuten in de oven tot hij volledig is afgekoeld.
4. Stap
Snijd de rol in en smeer nutella.
5. Stap
Bereid ondertussen het glazuur voor. Smelt de chocolade met de slagroom en giet vervolgens dit mengsel over de afgekoelde taart.
6. Stap
Je kunt het versieren met fruit.