Bron :: Freepik
Eenvoudige Klassieke Aardappelsalade Veganistisch
Dit veganistische aardappelsalade recept pronkt met levendige smaken die precies de juiste plek raken.
Ingrediënten
- 2 Ponden Van rode aardappelen
- 1⁄2 Kop Veganistische mayo
- 1 eetlepel Witte wijnazijn
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 3 Stengels Selderij, fijngehakt
- 3 groen Uien, fijngehakt
- 1⁄4 Kop Gehakte verse peterselie
- 1⁄4 Kop Gehakte verse dille
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Gerookt paprikapoeder, om te strooien
Laatste folders
Procedure
Begin met het grondig wassen van je aardappelen, een truc die ik heb geleerd toen ik probeerde de meeste voedingsstoffen uit de aardappelen te halen, omdat de meeste in de schil zitten. Je kunt ervoor kiezen om ze te schillen, maar probeer de schil te laten zitten. Het voegt niet alleen een goede textuur toe, maar verhoogt ook de voedingswaarde.
Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze vork-gaar zijn. Dit duurt meestal zo'n 15-20 minuten. Kook ze niet te gaar, we willen dat de aardappelen hun structuur behouden voor de salade.
Roer ondertussen in een mengkom de veganistische mayo, witte wijnazijn en Dijonmosterd door elkaar. Deze drie samen geven een opvallende pittigheid en romigheid aan de salade.
Zodra je aardappelen zijn uitgelekt en lichtjes afgekoeld, snijd je ze in hapklare stukken. Voeg ze direct toe aan het mayomengsel.
Voeg in dezelfde kom de fijngesneden selderij, groene uien, verse peterselie, verse dille, zout en zwarte peper toe. Schep alles goed om en zorg ervoor dat elk aardappelstukje goed bedekt is.
Dek je aardappelsalade af en zet hem minstens 30 minuten in de koelkast voordat je hem serveert. Dit zorgt ervoor dat de smaken mooi samensmelten en verbetert de algehele smaak van de salade. Dit is een tip die ik altijd in mijn achterhoofd houd als ik salades maak die gemarineerd moeten worden.
Voor het opdienen strooi ik er meestal wat gerookt paprikapoeder overheen, waardoor het een licht rokerige smaak krijgt die contrasteert met de pittige romige basis. Je kunt dit gedeelte ook overslaan, afhankelijk van je smaakvoorkeur.