Bron :: Pixabay: pepperlola
Eenvoudige Mosterd Gekookte Eieren
De pittigheid van mosterd gemengd met de rijkdom van gekookte eieren is niets minder dan culinaire magie.
Ingrediënten
- 4 Grote eieren
- 1⁄4 Kop Van mosterd
- Zout naar smaak
- Een beetje kurkumapoeder voor de kleur
- Een snufje gemalen zwarte peper
- Verse peterselie voor garnering
Laatste folders
Procedure
Begin met het koken van de eieren, een essentiële stap die het beste werkt met verse eieren die op kamertemperatuur zijn. Door een snufje zout aan het kokende water toe te voegen voorkom je dat de eieren barsten, een handig trucje dat ik tijdens mijn culinaire reis heb geleerd.
Pel de gekookte eieren en zet ze even apart. Pak een middelgrote mengkom en combineer de mosterd, zout, kurkuma en zwarte peper. Roer het goed door om te zorgen voor een homogeen mengsel, het versterken van die gemengde smaken is wonderlijk, een tip uit eigen ervaring!
Bestrijk nu elk ei grondig met het mosterdmengsel. Neem hier je tijd voor, want je wilt ervoor zorgen dat elke centimeter van het ei royaal bedekt is, wat een extra mosterdachtige kick geeft.
Hier is een essentieel trucje! Laat de gecoate eieren ongeveer 10-15 minuten zitten. Zo kan de smaak van de mosterd in de eieren trekken, waardoor ze nog pittiger worden.
Om te serveren snijd je de eieren doormidden en garneer je ze met verse peterselie, een vleugje elegantie uit mijn talloze keukenavonturen. Geniet ervan als voorgerecht of combineer het met een salade voor een lichte lunch.