Bron :: kaboompics via Pixabay
Eenvoudige vegetarische aardappelsoep
Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.
Ingrediënten
- 500 g Aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 Ui
- 1 wortelen
- 1 Staaf prei
- 750 ml groentebouillon
- 1 Confederatie Peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 2 Tablespoon plantaardige olie
- 100 ml Crème
Laatste folders
Procedure
Schil eerst de aardappelen en snijd ze in blokjes. De grootte van de blokjes hangt af van hoe dik je de soep wilt. Ik geef de voorkeur aan kleinere blokjes, omdat die sneller gaar zijn en de soep romiger maken.
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Schil ook de wortel en prei en snijd ze in plakjes. Ik snijd de groenten altijd heel fijn voor een homogene smaak en om de kooktijd te verkorten.
Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook tot ze doorschijnend zijn. Voeg dan de gehakte groenten toe en bak nog 5 minuten.
Voeg nu de aardappelen en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep op middelhoog vuur 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen zacht zijn.
Hak de peterselie grof en voeg toe aan de pan. Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste consistentie. Ik laat graag een paar stukjes zitten voor een soep met structuur.
Roer tot slot de room door de aardappelsoep en breng op smaak met zout en peper. Ik voeg graag een extra snufje zout toe om de smaken te versterken. Eet smakelijk!