ADVERTENTIE
Bron :: Firma V via Shutterstock
Ei bijgerecht voor soep
Eierstich is een heerlijke bijgerecht in soepen of als toevoeging in stoofschotels. Dit recept laat zien hoe je eenvoudig zelf eierstich kunt maken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 4 Stuk Eieren
- 200 ml melk
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen nootmuskaat
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Voor de eierstich snij je de eieren open en doe je ze in een kom.
2. Stap
Voeg de melk, zout en nootmuskaat toe en klop alles goed door elkaar.
3. Stap
Giet het mengsel in een met boter beklede vorm.
4. Stap
Plaats de vorm in een waterbad en gaar de eierstooi op 150 graden Celsius gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.
5. Stap
Controleer met een stokje of de eiervla stevig is geworden.
6. Stap
Laat de eierstich iets afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt en in de soep doet.