ADVERTENTIE
Bron :: Pixabay: laustkehlet
Erwtenpuree
Erwtenpuree is een eenvoudige en voedzame schotel die ideaal is als bijgerecht voor vlees of vis.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 500 g Bevroren erwten
- 1 stukjes grote ui
- 2 el olijfolie
- 100 ml kookroom
- 2 stukjes teentjes knoflook
- 1 stukjes vegeta
- 1 stukjes Zout
- 1 stukjes Zwarte peper
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook door een knoflookpers.
2. Stap
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui toe. Bak tot de ui goudbruin is.
3. Stap
Voeg de bevroren erwten en geperste knoflook toe. Kook 5-10 minuten, tot de erwten volledig ontdooid en zacht zijn.
4. Stap
Doe de erwten in de blender en voeg de kookroom, vegeta, zout en peper toe. Mix tot je een gladde puree hebt.
5. Stap
Serveer warm als bijgerecht bij vlees of vis.