ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: laustkehlet

Erwtenpuree

Erwtenpuree is een eenvoudige en voedzame schotel die ideaal is als bijgerecht voor vlees of vis.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Bevroren erwten Toegevoegd aan
  • 1 stukjes grote ui Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 100 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 2 stukjes teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vegeta Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Zout Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snijd de ui fijn en pers de knoflook door een knoflookpers.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui toe. Bak tot de ui goudbruin is.

3. Stap

Voeg de bevroren erwten en geperste knoflook toe. Kook 5-10 minuten, tot de erwten volledig ontdooid en zacht zijn.

4. Stap

Doe de erwten in de blender en voeg de kookroom, vegeta, zout en peper toe. Mix tot je een gladde puree hebt.

5. Stap

Serveer warm als bijgerecht bij vlees of vis.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten