Bron :: pixelshot from Canva
Frambozen Chocoladetaart
Perfecte frambozen chocoladetaart, perfect voor een feest of een samenzijn met vrienden.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g Donkere chocolade
- 150 g Boter
- 150 g Suiker
- 5 stuk Eieren
- 1 el Poep
- 70 g Glad meel
- 1 Artikel Bakpoeder
Crème:
- 300 g Warme chocolademelk
- 250 g mascarpone
- 400 ml Gesmolten plantaardig
Gereedschap
- chocolade
- frambozen
- jam
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een taartvorm voor (20 cm in diameter) door deze te bekleden met bakpapier.
We smelten de chocolade met boter in een waterbad. Voeg suiker toe en roer tot het volledig is opgelost. Vervolgens voegen we de eieren toe, één voor één, en ten slotte cacao gemengd met bloem en bakpoeder die we zeven om klonters te voorkomen. We vullen het deeg in de vorm en bakken 40 minuten.
We bereiden de crème door de gesmolten chocolade, die nog steeds vloeibaar is maar is afgekoeld, te mengen met mascarpone.
We kloppen de room en voegen het toe aan de crème.
Snijd het lichaam in 2 of 3 stukken en besmeer ze met jam en room. Smeer de taart ook aan de buitenkant.
Ten slotte gieten we er chocolade overheen en versieren we het met frambozen.